Elke donderdag, start op do 12 jan. ’23 en eindigt op do 16 februari ’23.

Op een laagdrempelige manier werken we zes weken lang rond de basisbeginselen van improvisatietheater. Op korte tijd leer je hoe belangrijk het is in het spel, op een podium en in het dagelijkse leven te accepteren, associëren en samenwerken.

Je bent, met of zonder theaterervaring, welkom om mee te improviseren! Ervaar hoe leuk het is om, met een paar simpele uitgangspunten, samen een nieuwe situatie te ontdekken, te beleven en uit te bouwen.

Tijdens de basiscursus ‘improvisatietheater’ kun je door gebruikt te maken van je impulsen, ingevingen en associaties voor je het weet samen met anderen een leuke, korte scene neerzetten. Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène in met een beperkt aantal elementen zoals de locatie waar de scène zich afspeelt of het soort personage dat ze spelen en improviseren de rest op het moment zelf.

Tijdens de cursus gaan we na een aantal uitdagende opwarmingsoefeningen met diverse theater- en improviatievormen aan de slag. Elke week focussen we hierbij op een ander aspect van improvisatietheater. Aan het einde van de workshop kan wie wil een heus optreden ‘op het podium’ laten zien!

De basiscursus wordt gegeven door de Radiateurs (https://deradiateurs.be/ ) Dit is een Brugse improgroep, actief sinds 2001. De focus ligt bij hen op plezier beleven.

Zes weken lang, elke donderdag tussen 12 januari en 16 februari 2023, duiken we tussen 19u30 en 22u onder in de improvisatie-wereld.  

Afspraak in de danszaal van Het Entrepot (https://www.hetentrepot.be/), Binnenweg 4 te Brugge.  

Afspraken?  

  • Kostprijs: 90,00 EUR voor de zes lesmomenten en toonmoment (afwezigheid bij lessen wordt niet terugbetaald)
  • Breng zelf wat drank mee zodat je tijdig kunt hydrateren!
  • Draag losse kledij waar jij je goed in voelt.
  • Zorg voor schoenen die je genoeg ondersteunen

Definitief ingeschreven? 
Pas na ontvangst van je overschrijving ben je definitief ingeschreven! Overschrijven kan op het rekeningnummer: BE87 9731 6076 4194 op naam van ‘De Radiateurs’ met vermelding ‘Basiscursus + voornaam + familienaam’

Na deze overschrijving ben je definitief ingeschreven (we bezorgen je nog eens alle info ter bevestiging van de betaling) en verwachten je vanaf 20 januari in de danszaal van Het Entrepot (binnenweg 4, 8000 Brugge, deuren 19u15 / start cursus: 19u30)

Met vragen kan je steeds terecht op info@deradiateurs.be

Let op: deze cursus wordt pas ingericht vanaf 6 t.e.m. 18 deelnemers. Bij afgelasting wordth het overgeschreven tegoed teruggestort.